Allsvenskan är igång

Den efterlängtade allsvenska säsongen inleddes på lördagen och fotbollsfans över hela landet har nu ännu en säsong av godbitar att se fram emot.Helgen matcher inleddes med stormatchen IFK Göteborg mot Malmö FF där resultatet blev 1-1. Senare på lördagen möttes Halmstad och Östersund där nykomlingarna överraskande vann med 1-0. Söndagen bjöd även den på en rad spännande matcher där det förväntade toppmötet mellan AIK och Häcken stod ut mest. Det blev en match med mycket kamp men där inget av lagen lyckades spräcka målnollan.På Norrporten Arena spelade GIF Sundsvall mot nykomlingen AFC Eskilstuna. Eskilstuna tog överraskande ledningen med hjälp av ett inlägg som seglade in i mål. Sundsvall skulle dock komma att vända matchen och vann till slut med 3-1. Söndagens sista match spelades mellan IFK Norrköping och Hammarby. Norrköping gick först ifrån till 2-0 men avslutningen blev spännande då Hammarby fick in ett reduceringsmål i 90:e minuten.På måndagskvällen ska den första omgången avslutas med ytterligare tre täta matcher. Vi ska titta närmare på dessa:

  • Kalmar FF – IF ElfsborgPå Guldfågeln Arena drabbar Kalmar och Elfsborg samman på måndagskvällen. Båda lagen har seglat lite under radarn under försäsongen då man pratat titelkandidater så det blir spännande att se var lagens står. Kalmar med bröderna Elm i spetsen har en spännande trupp som på en bra dag kan slå de flesta lagen i ligan. Även Elfsborg har många duktiga spelare så den här matchen blir högintressant.
  • Djurgårdens IF – IK SiriusNykomlingarna Sirius tippas av många vara ett av de lag som tippas behöva kämpa för att undvika nedflyttning i höst. Det blir därför intressant hur de kommer handskas med Djurgården under måndagskvällens kanske mest intressanta match. Djurgården som gjort många tunga värvningar med hemvändaren Kim Källström som tydligaste exempel blir en tuff nöt att knäcka för Uppsalalaget Sirius.
  • Örebro SK – Jönköpings SödraNärkelaget Örebro är ofta ett stabilt mittenlag och kommer nog vara det även i år. Fjolårsnykomlingarna i Jönköpings Södra överraskade många ifjol. Det blir intressant att se hur de kommer hantera det svåra ”andra året” och Örebro blir ett bra test för smålänningarna.