Motionera mera hemmavid

Det är avgörande för vår hälsa och vårt välbefinnande att vi håller oss aktiva. Det kan dock vara en utmaning och många har svårt att hitta motivationen för att träna. Tidsbrist är en annan faktor som kan göra att vi lägger mindre tid på att motionera. Att motionera hemma kan då vara ett sätt att hinna med träningen.

Det här behöver du för att motionera hemma

När du ska börja träna hemma kan det vara bra att ha en del grundläggande redskap. Det kan göra träningen både roligare och smidigare.

Med exempelvis hantlar och kettlebells kan du göra många olika övningar. Det är faktiskt fullt möjligt att köra igenom hela kroppen med bara en kettlebell till hjälp. Motståndsband är ett annat mångsidigt redskap som också tar väldigt lite plats. Med motståndsband kan du träna i princip alla muskler i kroppen.

Har du mer plats kan det vara värt att investera i exempelvis en motionscykel. Då blir det enkelt att bränna av ett motionspass på kvällen, samtidigt som du tittar på din favoritserie.

Handla redskap och utrustning online

I välsorterade sportbutiker kan du köpa det mesta som du kan tänkas behöva för att träna och motionera hemma. Du hittar allt från hantlar och skivstänger till träningsbänkar och motionscyklar på ett och samma ställe.