Börja med hockey

Ishockey är en mycket populär sport i Sverige och du kan hitta mycket information om svensk ishockey på Svenska Ishockeyförbundets hemsida. Hockey kräver mycket träning för att du ska orka ta dig runt på isen.

Det är också en tuff sport med mycket fysisk kontakt. Den fysiska träningen är mycket viktig och bör absolut inte glömmas bort. Det gäller både konditions- och styrketräningen, annars kommer du inte orka spela match.

Utrustning för hockeyspelare

Förutom att vara vältränad är det också viktigt att ha ordentlig utrustning när du spelar hockey. Du behöver skydd så som benskydd, axelskydd och halsskydd, samt att du behöver en godkänd hjälm. Här kan du ta en titt på hockeyhjälmar) och andra skydd som du behöver i hockeyrinken. Eftersom det kan förekomma tuffa tacklingar och att du kan ramla på den hårda isen är skydden ett måste.

Bra träning för hockeyspelare

Du behöver givetvis träna upp din kondition, vilket du bland annat kan göra genom att åka skridskor, springa eller simma. När det kommer till styrketräning måste du träna såväl ben och armar som bålen vilket du antingen kan göra på gymmet eller genom vissa övningar där hemma. Styrka stabiliserar lederna och ger dig bättre koordination över rörelserna. Det är också tack vare styrkan du kan göra tvära stopp och snabba vändningar på isen.

Hitta ett lag att spela i

För att utvecklas som hockeyspelare så gäller det att hitta ett lag att spela i. Så klart så kan alla andra vara bättre än dig men se detta som en utmaning att bli lika bra om inte bättre än de som spelar i laget. Tillsammans så kan ni utvecklas som hockeyspelare och med ett lag så blir det regelbunden träning året om. Lyssna på din tränare och gör alltid ditt bästa när det är träning eller match. Försök alltid att bli bättre på hockey. Försök att även träna då du inte är med laget eller står på is. All träning kommer att ge effekt för ditt hockeyspelande.