Problem med ett diskbråck

Ett diskbråck är något av de värsta ryggproblem du kan råka ut för och rehabiliteringen är långvarig. Därför är förebyggande verksamhet att rekommendera. Träning är universalmedicinen för att förebygga diskbråck därför att aktivitet främjar genomblödning i alla kroppens vävnader.

Träna på egen hand

Du kan träna på din egen nivå och med det du tycker är roligast/skönast. Långpromenader några gånger i veckan räcker för att stärka muskler och leder. Föredrar du styrketräning så tänk på att inte köra för tungt, i alla fall inte i början innan kroppen vant sig, då det är möjligt att träna sig till ett diskbråck i ren okunskap. Om du inte tränat tidigare så ta gärna någon med kunskap om kroppen till hjälp att utarbeta ett bra program. En naprapat kan hjälpa dig att förebygga problem på ett riktigt och professionellt sätt

Olika behandlingar

Har du oturen att råka ut för ett diskbråck så brukar du hamna akut på vårdcentralen eller akuten. Du får smärtstillande och eventuellt muskelavslappnande initialt samt remiss till sjukgymnastik. Ett riktigt illvilligt diskbråck kan invalidisera dig fullkomligt och då kan enda utvägen vara en operation som inte alltid ger önskat resultat. Även i den situationen kan en naprapat utföra effektiva behandlingar och Naprapatiska Institutet kan hjälpa dig få den bästa behandlingen.